Om oss

Image
Image
Image

Halber Solar skapades hösten 2023 och erbjuder lösningar inom solenergi och batterilagring, till allt från villaägare till större kommersiella projekt. Alltid med kunden i fokus och rätt lösning för rådande förutsättningar och behov.

Halber Solar är ett dotterbolag till byggföretaget Halber AB som varit verksamt sedan 2020. Det ursprungliga syftet är att tillgodose de förfrågningar på energilösningar som befintliga kunder till byggföretaget efterfrågat. Därefter har idén utvecklats och målbilden breddats.

Kunskap och erfarenhet inom villa, lantbruk och företagsprojekt ifrån byggföretaget blandas med den innovativa inriktningen på energilösningar som Halber Solar bidrar med. En perfekt kombination på ett framtidssäkrat koncept.


Var med i omställningen du med!
Image

Halber AB är en komplett byggentreprenör och samarbetspartner med kundnära arbetssätt som en viktig del i affärsidén. 

En av styrkorna i bolaget är att kombinera duktiga individer till team som kompletterar och assisterar varandra i alla projekt. Inom företaget finns en bred kompetens inom byggservice, entreprenad, projektledning och lantbruksprojekt. Ett modernt bolag där strävan efter att ligga i framkant gällande arbetsmiljö, arbetsmetoder och projektledning är avgörande.
En stor del av verksamheten är takrenoveringar, vi genomför allt från villatak till större lantbrukstak och arbetar med de flesta takmaterialen på marknaden.

Vi är helhetslösningen för er!

Vår vision

I Halber Solar lägger vi vikt vid yrkesstolthet, säkerhet och ärlighet.
Installatörer, montörer och projektörer ifrån det etablerade moderbolaget Halber AB är delaktiga i arbetet med att ge dig som kund det bästa förslaget som passar just din fastighet.

Erfarenheten ifrån byggprojekt, takbyten och byggservice gör att vi har en djupgående kunskap om hur byggnaden mår och om den är redo för exempelvis solceller på taket.
Våra medarbetare skapar en sammansvetsad grupp med en familjär känsla. Vi bryr oss om varandra och er som kund, på så vis blir hela processen en bra upplevelse och vi uppnår en trivsam arbetsplats. 
Att vi har alla dessa kompetenser och resurser samlade under ett tak skapar smidiga processer samt ekonomiska besparingar för kunden.


Grupp

Image
Sven Ohlsson
VD och grundare
Image
Linus Bauhn
Grundare
Image
Rickard Möller
Grundare
Image
Hans Tuvehjelm
Grundare
Image

Vår Visionära Ledare:
Sven – VD och Grundare

” I spetsen på bolaget ser vi mig, Sven Ohlsson, som har bakgrund inom byggnadsunderhåll, event, projektering samt entreprenad. Jag kommer vara er kontakt under projektets gång och se till att ni blir nöjda med alla aspekter. Jag utgår ifrån Lund i Skåne men har rötterna i Västergötland där jag är uppväxt på lantbruk.
Att driva egen firma har alltid legat mig varmt om hjärtat då jag har möjlighet att vara nära kunden och får ta ett stort eget ansvar. Vissa säger att jag sprider god energi och i detta företag kommer det bli sant – bokstavligt och bildligt talat. ”

Sven